Den 17. september møtte ca. 750 elevene fra andre klassetrinn ved Hersleb VGS, Kongshavn VGS, Hartvig Nissen VGS, og Oslo Handeslgymnasium opp på Bislett. Det var spenning i luften. Mange av klassene stilte lag i en løpsstafett.

Dette var et nytt arrangement ved navn Impandes Bokstafett.

Unike stafettpinner

Stafettpinner var byttet ut med egnede bøker. Først fire kvalifiseringsheat og deretter finaler. Elevene fra Oslo Handelsgymnasium stakk av med seieren!Gratulerer! Disse 7 elvene fikk hvert sitt sett av sportsustyr.

Mange elever og lærere fra disse skolene hadde forberedt seg til salg av kaker og mineralvann. Rundt om på tribunen arbeidet noen elever i små grupper med å svare på en Quiz om Sør-Afrika og Impande Foundation.

To elever fra Hartvig Nissen var speakere denne dagen. På ulike steder i Søndre sving vaiet nylig innkjøpte Impande bannere.
Mange storkoste seg i solen, mens andre forberedte seg til konkurransen.

Historien bak arrangementet

I mars 2019 var 15 elever og lærere fra disse skolene på besøk til sine vennskapsskoler i Sør-Afrika. De besøkte blant annet Tholimfundo High School. Besøket til skolens bibliotek gjorde sterkt inntrykk. Der var det nesten ikke bøker, ingen computere og hele bibliotekbygget var falleferdig.

«Vi må kjøpe inn bøker og gjøre noe med dette bibliteket», sa noen av elevene! Litt seinere kom andre opp med ideen om å arrangere en solidaritetsstafett på Bislett til inntekt for å oppgradere biblioteket ved Tholimfundo Sec & High School.

Flere mål

I tillegg til det sosiale var det også viktig å skape bevissthet rundt Impandes arbeid i Sør-Afrika og motivere elever til høstens solidaritets- og innsamlingsaksjoner ved de fire deltakende skoler.

Ca. kr. 32.000 kom inn fra sponsorer og ved salg av «boller og brus» denne dagen. Disse midler går naturligvis til bøker ved Tholimfundos bibliotek. Skullerud Ungdomsskole skal i løpet av to år samle inn midler til et nytt bibliotekbygg! Ta vel imot dem!

Lik rett til læring!

Dette er visjonen for Impandes skole-til-skole arbeid. Vi takker for alle som bidro til dette pioner-arrangementet!