Impande i Sør-Afrika

Når man vil besøke Impande i Sør-Afrika, er besøksadressen et kontorbygg i Port Shepstone, halvannen time sør for Durban. Gangen er malt i en knallturkis farge med store bilder av glade barn på lekeplasser. Impandes logo bekrefter at du er på rett sted! Du runder et hjørne forbi kaffen, og der vil «Slu» være en av de første du ser. Med et flott skaut på hodet og ofte er lurt smil spiller hun en knallviktig rolle i mottak på kontoret, behandling av data og programvare.

Slungile

«Mitt navn er Slungile Xolo, jeg er 29 år gammel og begynte nylig å jobbe i Impande. Siden januar 2022 har jeg jobbet her som «Helpdesk Officer». Min jobb innebærer å være første møtepunkt når noen kommer inn her på kontorene våre, så sender jeg dem videre til riktige vedkommende her. Eventuelt kan jeg assistere dem selv. Jeg hjelper også Nondumiso med ulike forretningsstøttefunksjoner på kontoret samt Power BI [les: programvare for datavisualisering] og commcare [les: system hvor all registrering fra barnehager skjer]»

Slungile Xolo

Hva er din bakgrunn?

– Jeg har en bachelor i sosialvitenskap med hovedfokus på forskning og psykologi, før jeg gikk videre på ett ett-årsstudia i policy og utviklingsstudier ved UKZN (Universitetet i PieterMaritzburg, KwaZulu Natal).

Hva vil du si er den største utfordringen i jobben din nå?

– Den største utfordringen? Jeg har ikke hatt noen siden jeg begynte her for snart tre måneder siden.

Du har ikke hatt en eneste utfordring?

– Ikke som jeg kommer på nå, nei. Jeg har jo fortsatt mye å lære!

Hva liker du mest med jobben din?

– At jeg får hjelpe mennesker – Når noen kommer inn her så er jeg i stand til å hjelpe dem. Jeg liker også veldig godt å jobbe i programvarene vi bruker her, og lærer veldig mye om hvordan jeg kan jobbe i store regneark. Mine Excel-ferdigheter har blitt mye bedre, også mye takket være min kollega Nondumiso.

Fremtiden

Hvor ser du deg selv om fem år?

– Jeg tror jeg jobber med å hjelpe folk, helst unge kvinner, barn og ungdommer, spesielt i rurale strøk fordi der trengs det nok mest. Jeg er veldig interessert i familieplanlegging og reproduksjon, samt kulturelle tradisjoner. Så kanskje jeg jobber videre i den retning

Slus nærmeste kollega, Nondumiso, har dette å si om Slu: “Hun er veldig flink, er detaljorientert, utspørrende og har veldig sterke kommunikasjons egenskaper!»

Vi er så takknemlige for Slu, og vet at gjester blir tatt godt imot med henne på kontoret 🥰