Utfordringer

Ntabankulu er et område med mye fattigdom, mye arbeidsledighet, dårlig infrastruktur og lite økonomisk vekst. Selv om staten gjør det de kan for å bekjempe fattigdommen i landet og minske ulikheten mellom folk, så er behovene større enn de kan håndtere alene. I Impande mener vi at effektiv utvikling vil skje gjennom langsiktig arbeid med barn og unge. Derfor har vi nå gjort store investeringer i å hjelpe barnehagene i Ntabankulu – slik kan også de voksne gå på jobb med god samvittighet.

Muligheter

Vi investerer i nettverket av 122 barnehager i Ntabankulu, hvor under halvparten får statlig støtte, og 30% av dem holder til i gjørmehus og bølgeblikkskur. Med denne satsingen kan vi hjelpe de 3389 barna i barnehager her, men også de tusenvis som kommer etter!

For å komme i gang har vi nå kjøpt en container som vi innreder og lager til som et kontor og lager. Her skal Banathi Matshange være til stede, og han gleder seg!

Banathi forteller

«Mitt fulle navn er Banathi Matshange og containerkontoret ligger faktisk i hjembyen min, så Impande
har gitt meg en mulighet til å delta i å tjene samfunnet mitt, noe som er i tråd med planene mine. Jeg er fra en liten marginalisert landsby som heter Mnceba, og det er der jeg bor for tiden og er glad for å endelig være en del av et team som vil utruste de unge. På kontoret skal jeg i utgangspunktet drive en «helpdesk» som en del av den administrative prosessen vi har. Vi vil også ha nettverksmøter, opplæringsgrupper og legge til rette for distribusjon av tjenester til lokale barnehager.»

Vi gleder oss til å fortelle dere mer om utviklingen i Ntabankulu, for her vil vi jobbe i flere år fremover!