Møt Nondumiso «Margino» Khumalo

I 2012 fikk Impande tak i en superressurs av en kvinne – en som var grundig nok og tålmodig nok til å sjekke at data vi samlet inn var korrekt. Idag, 10 år etter, er hun fortsatt en viktig del av teamet i Port Shepstone!

«Mitt navn er Nondumiso Khumalo, og jeg kommer fra de rurale strøkene i Umzumbe. Nondus smileJeg jobber for tiden med studier innen markedsføring, og er på det tredje året. Jeg er 39 år gammel. Min historie i Impande er at jeg begynte å jobbe her i 2012 som kontorarbeider, og jobber fortsatt på kontoret 10 år etterpå, med administrasjon og databehandling. Jeg sjekker data som er samlet ute i feltet, noe som er viktig fordi vi er en datadrevet organisasjon, som jobber mye med data. Så snart vi skal forvalte ressurser eller får inn gaver, sjekker vi først dataen vi har, for å kunne identifisere kriterier som bør vektlegges når vi bestemmer hvem som skal få hvilke ressurser. Siden Covid har vi jobbet natt og dag for å identifisere de mennesker, program og prosjekt som skal få midler fra oss til å komme seg gjennom pandemien. Alle slike vurderinger bruker vi data til; hvem, hvor og så videre

Hvordan ble du så god med data?

  • Det er bare erfaring. Jeg har jobbet med data siden jeg begynte å jobbe her. En av de oppgavene jeg først fikk var å sjekke at dataen var korrekt, det passet med bra!

Hva er den største utfordringen i din jobb?

  • Det handler nok om at nettverket ofte er dårlig ute i felt, og det kan iblant føre til at data som blir lagt inn i systemet ikke er korrekt eller nøyaktig. Ellers har vi ikke så mange utfordringer. Faktum er at vi vet at i denne typen arbeid så vil vi aldri kunne få inn 100% riktig data, så vi lar oss ikke frustrere når noe går galt.
  • Feil data kan komme fra læreren i felt, Impande ansatte i felt, eller oss på kontoret

Hva liker du best i jobben din?

  • Jeg liker å jobbe med mennesker fra ulike bakgrunner
  • Iblant er jeg også med ut i felt i møter, og da liker jeg å jobbe med bestemødre [les: barnehagelærere] fra rurale strøk.

Dersom du fikk 5 MZAR fra president Cyril Ramaphosa imorgen, og du selv bestemte hvordan de skulle brukes, hva hadde du brukt dem til da?

  • Droner til Impande! Jeg ville sendt droner ut i felt med spørreskjema som lærere kunne fylle ut selv. Slik kunne vi fått inn data mye raskere, og kanskje også mer nøyaktig?

Hvor ser du deg selv om fem år?

  • Jeg vil være hvor som helst hvor mennesker forteller sin historie. Jeg har jo allerede vært i Impande i ti år, så vi får se om jeg er her eller et annet sted om fem år ;)

Happy NondumisoPå kontoret har Nondumiso kallenavnet «Margino», gitt henne av henne av hennes avdøde far, og vedlikeholdt av direktør Brian Liggett og andre kollegaer. Hun har stålkontroll på data, og erfaring fra vårt virke som er uvurderlig!