Douglas barnehage

Bygg og gjerde i gave fra Propell.ai og Vic.ai

Siden 2001 har en barnehage blitt drevet ut fra det røde skuret som er «Douglas Preschool» i Winnie Madikizela-Mandela kommune. I år er 42 barn registrert her, og to frivillige voksne tar imot dem daglig. Med temperaturer ned til 4 grader i månedsskiftet august/september, er alle i denne barnehagen svært takknemlige for at rause givere i Propell.ai og Vic.ai har besluttet at de vil sette opp en nytt bygg for dem samt gjerde og port.

Behovet videre er skikkelig vann og sanitæranlegg her, lekeplass og utdanning for de voksne som jobber her. Men først og fremst trenger de et lunt og trygt sted å være – og det får de heldigvis nå! Bare siste hånd på verket som mangler, med maling av vegger – så er de helt klare.

FØR                                                                 NÅ

Douglas beforeDouglas After

Tusen hjertelig takk for et livsnødvendig bidrag fra ledelse og de ansatte i Propell.ai og Vic.ai!

 

Khanyisani barnehage

Bygg i gave fra Sparebank1 SMN

I mars i år var Impandes team i Winnie Madikizela-Mandela kommune for å følge opp enkeltprosjekter samt innhente mer info om andre. Khanyisani barnehage falt inn under siste kategori, da vi visste svært lite om deres drift. Det viser seg at de har vært i drift i hele 27 år, og består av 42 barn, og 2 frivillige voksne. Gjennom sine 27 operative år har de ennå ikke fått noe statlig støtte, da de ikke anerkjennes som barnehage, med begrunnelse i dårlig infrastruktur.

Siden den gang har de voksne blitt med på LEGO kurs hos Impande, og fått noen enkle ressurser som de kan bruke sammen med barna. De er også tatt inn i vårt mat-program, som sørger for næring til barna to ganger daglig.

Rett før sommeren besluttet Sparebank1 SMN at de ønsket å hjelpe Khanyasani med et solid løft. Deres gave á NOK 100.000 hjelper oss svært langt på vei i å sette opp et skikkelig bygg, og sammen med gaver fra våre faste givere er dette bygget nå snart på plass. Taket skal tekkes, og maling skal på – så får endelig barn og voksne bruke dagene sine på et verdig oppholdsted.

FØR                                                                                       NÅ

Khanyisani underveis

ET BARN SOM GLEDER SEG

 

 Stor takk til Sparebank1 SMN, på vegne av alle barna i Khanyisani!

Ethembeni barnehage – fullført siden sist

Sponset av Kinland AS

I mars i år delte vi nyheten om at Ethembeni barnehage var i ferd med å få sitt helg eget bygg, etter å ha operert ut fra en garasje så snart bilene forlot den om morgenen 😊 Siden den gang er bygget ferdig, og de 54 barna som før sprang inn og ut garasjeporten i en svært provisorisk barnehage har nå fått to avdelinger, eget kjøkken og kontor til de voksne.

De har fått rent vann på tomten og to toaletter som kan skylle ned – et kjempeløft for disse ellers marginalisert små!

FØR                                                                      NÅ

Ethembeni garageNew Ethembeni

Tusen takk, og high five igjen til alle i Kinland ❤️