Storfint besøk for små barn

Den femte oktober ble markert i Impandes kalender for lenge siden. Denne dagen skulle nemlig President Cyril Ramaphosa komme på besøk til en av barnehagene i nettverket vårt – «Little Flower», i Winnie Madikizela-Mandela distriktet. I dette fattige området har Little Flower, gjennom Impande og Nelson Mandela Foundation fått et verdig bygg, og kunne flytte barna ut av det rød-skjoldete bølgeblikkskuret (kan sees bak i bildet under). De har fått grunnleggende utstyr som enkle møbler, leker og bøker. De har også fått tilgang på rent vann på egen tomt, toaletter som kan skylles ned og en lekeplass med god boltreplass.

 

Viktig figur i et ofte glemt distrikt

Det ble nok uvant mye lyd i nabolaget når presidentens helikopter kommer, men det er ikke hver dag Sør-Afrikas øverste prioriterer dette fattige distriktet, og besøker de minste. Vår egen Siphindile ledet Ramaphosa gjennom lekeapparater, og inn i det ene klasserommet. Han fikk vite om Impandes arbeid, våre samarbeidspartnere, vår visjon og vår bekymring for disse marginaliserte barna som så desperat trenger at noen sloss for dem.

Presidenten var tydelig imponert. «At Impande har fokusert på dette området, og allerede har evnet å oppgradere så mange av våre barnehager – all takk til Impande». Han tok seg tid til å lese for barna fra en barnebok om Nelson Mandela, hvis kone har gitt navn til distriktet de bor i.

Kilde: News24.com

Barnehager en prioritet

Det gjorde godt for oss at Ramaphosa nå setter barnehager skikkelig på agendaen igjen. Etter at de også ble flyttet fra sosialdepartement til utdanningsdepartement i vår, kjenner vi at arbeidet vårt blir tatt på alvor. Det er åpenbart at Sør-Afrika trenger flere barn som fullfører skolegang, og vi vet at barnehager er starten på denne reisen, og legger utgangspunktet for løpet videre. Vi vet at i tillegg til å gi dem materielle ressurser og god infrastruktur, så trenger de også kompetente og trygge voksne. Dette er av høy prioritet fremover. «Lek med mening».

Så får vi håpe at barne i Little Flower nå vil blomstre, etter som vi straks skal gå igang med opplæring av de voksne der. Men det skal du vi fortelle mer om i neste nyhetsbrev!