Mat som metter, både underveis og etter

Ålesund – 3.september

I begynnelsen av september var det duket for et stivpyntet arrangment i Ålesunds «Dampsentralen». Enhver med sans for god mat og gode formål hadde anledning til å kjøpe billetter – og det gjorde vel 50 stykker! Gjester stilte sågar i smoking, afrikanske skjorter, kjoler og (om ikke brylkrem, så i det minste) med spray i håret. Bordene var pyntet med Sør-Afrikas nasjonalblomst Protea, ballonger med glitter på, hvite duker og nydelig oppdekk. Alt donert eller lånt av tidligere arrangementer. På menyen for kvelden stod «En smak av Sør-Afrika». Her skulle ørene mates med sørafrikanske toner båder fra anlegg og i levende toner fra kontrabassist Andreas Amundsen. Sjelen ble matet med historier og skildringer fra dette ulikhetens land, og munnen skulle få både sørafrikansk mat og drikke. Til forrett hadde vi den typiske grønnsaksretten Chakalaka, oksekjake med polenta og portvinsaus utgjorde hovedrett og til slutt en lun malvapudding. Sørafrikanske viner fulgte med, nøye paret til rettene av husets somelier.

Protea på bordetPyntet salKristianne og KasangGod kontakt

Auksjon

Kvelden bød også på auksjon av en stor variasjon objekter; signerte capser fra Formel1, kunst fra lokale Sunnmørskunstnere, gavekort på hotellopphold, snorkelkurs, dykkekurs, flytende badstu og trampoline. For anledningen hadde vi også fått donert en østerssafari, en signert AaFK drakt og mye mye mer. Samtlige objekter ble donert oss og tilsendt helt gratis, så vi unner en stor takk til lokalt næringsliv, kunstnere, og Alfa Romeos Formel 1 lag! Mange bud kom faktisk inn flere dager før auksjonen var igang!

Andrea i gangAuksjonen er igangOksekjake med polenta og portvinsausFrank Victor i gang

Frister til gjentagelse

Trygt loset av konferansier Kirsti Slotsvik, og med en brennende engasjert førstegangs-auksjonarius Frank Victor Valderhaugstrand ble dette en kveld som skal forsøkes gjentatt. Sunnmøre skal få vite hvem Impande er, hva vi gjør og hvordan de kan gjøre en forskjell. Det vil barna i Sør-Afrika vinne på!

Denne kvelden, trekt det som fantes av utgifter – endte vi med å samle inn over 120.000 kroner til Impande ❤️ Hvem sa at Sunnmøringen var knepen? 🇿🇦🧑🏾‍🎓

Oslo – 10.november

I siste høstmåned var bordene dekket på Bærums Verk, og gode venner av Impande ble invitert til en samling for å få vite hva som har skjedd siden sist. Vi har tradisjon for årlig samling i Oslo-området, men grunnet Corona har vi ikke fått gjennomført denne de siste par årene. Det var derfor svært kjærkomment å igjen kunne samles rundt dette verdige formålet!

Rikt program

Også her ville vi gi gjestene våre «en smak av Sør-Afrika», og startet gildet med sørafrikanske bobler, før vi gikk videre til en hovedrett av kyllinggryte, en klassisk rett for mange Sør-Afrikanere. Til dessert fikk vi en deilig malvapudding med vaniljesaus. Begge retter var akkompagnert av vin fra Sør-Afrika for dem som ønsket det, og gode alternative for dem som foretrakk det. Alle ble mette, fikk dermed energi til å bli med på det som også foregikk på scenen. For heller ikke i Oslo kunne gjestene være passive deltagere – det var auksjon av svært mange flotte objekter, og joikekurs av vår dyktige konferansier, Mikkel Gaup! I tre bolker ble vi kastet ut i joikens vakre verden, og med hele kroppen og luftrøret fikk vi joike sammen ut i torsdagskvelden. I gave fra Gaup fikk Impande også sin egen joik – soljoiken. Det å få en joik i gave vet vi er et privilegie og en sjelden gave – så den tok vi imot med ydmykhet – takk, Mikkel ❤️

Impande og veien videre

Vi hadde selvsagt også satt av litt tid til å fortelle litt om hva Impande har jobbet med de siste to årene, og hva vi har fokus på fremover. Med varme hjerter og mette mager, samlet disse flotte gjestene inn midler til at vi skal få fortsette vårt viktige arbeide for barn og unge i KwaZulu-Natal og Eastern Cape. Når bare 80 øre kan mette et barn gjennom en barnehagedag, og 24.000 kan sikre tilgang på rent vann til en hel barnehage i årevis, så kommer de innsamlede 74.000 kronene så utrolig godt med!

 

Vi håper at våre gjester kjenner seg inspirerte og håpefulle for Sør-Afrikas fremtid etter å ha sett hva vi kan skape. Og til dere som ikke var med, så håper vi å kunne gi dere anledningen igjen i 2023 🇿🇦