Ithembalethu barnehage

Denne barnehagen har vært i drift i over 12 år. Idag drives den

Mudhouse creche

Ithembalethu før oppgradering

av to frivillige kvinner som tar seg av 34 barn i Winni Madikizela-Mandela distriktet – et av de fattigste i hele landet. Huset er privateid og laget av jord-mursteiner. Gulvet er laget av hardpakket dyremøkk. Dette er dessverre ikke uvanlig, men vi vet at med utette tak og knustevinduer blir det både svært kaldt og ordentlig gjørmete inne i disse barnehagene.

De har åpenbart behov for ny infrastruktur; spesielt tilgang på rent vann, da dagens kilde er en elv som deles med både dyr og parasitter. På tomten har de ett toalett for voksne, eller mangler alt. Bøker, leker, gjerde, elektrisitet og mer.

Gode nyheter

Det var derfor med stor glede vi kunne gi barn og voksne i Ithembalethu den svært gode nyheten; de skal få en solid oppgradering! Med raus gave fra Kinland AS skal Impande sette opp et nytt bygg med to avdelinger for aldersinndeling, kontor og kjøkken. De vil få strøm, tilgang på 5000 liter rent drikkevann på egen tomt, to barnetoaletter som kan skylles ned, gjerde og pedagogisk utstyr som bøker og leker. Alt som trengs for å skape et trygt og utviklende sted for barna.

Da vi registrerte denne barnehagen fikk vi raskt vite at de heller ikke hadde tilgang på mat. De kom derfor umiddelbart inn i Impandes matprogram, slik at alle barn får både næringsrik frokost og lunsj hver dag. Målet vårt er at barnehagen skal bli godkjent og registret i utdanningsdepartementet, slik at de mottar statlig støtte til både mat og lønn.

Prosessen er igang, og bygget tar allerede form. Bare se!

Prosessen er igang

Barnehage med utsikt!

 

 

 

 

 

 

 

På denne alle hjerters dag må vi derfor si tusen, hjertelige takk til Kinland for livreddende gave ❤️