Impandes historie startet i 2005. Den gang rammet HIV/AIDS bølgen KwaZulu-Natal på sitt hardestem og en hel generasjon voksne var smittet. På det tidspunktet var utviklingen av medisin mot denne epidemien ikke utviklet. Alt syntes håpløst for et helt folk.

To familier, Olsen og Engebu var på et besøk i området, og tok utfordringen når en lokal rektor ønsket støtte til å bygge en liten barnehage for foreldreløse barn. Ved hjemkomst til Norge startet de innsamling.

Siden den gang har Rolf Olsen vært styreleder i Impande Foundation Norway, og loset organisasjonen gjennom vel 100 styremøter. Han har samlet inn midler, drevet informasjonsarbeid, guidet norske givere og elever på turer i Sør-Afrika og engasjert fond, Rotaryklubber og private givere. Han har dratt lasset, og koblet på andre som har dratt det sammen med ham. Etter 18 år i denne rollen, valgte han i september måned å tre til side.

I videoen her får dere være med når vi tok en prat om reisen han har vært med på å skape, og refleksjoner for veien videre som vi ønsker å dele med dere. Hans utrettelige innsats for arbeidet etterlater seg stor takknemlighet, respekt for engasjementet og stor beundring ❤️ Heldigvis vil Rolf fortsatt være ambassadør for Impande, og også bidra med spesifikke prosjekter. Heldigvis.