Et sterkt møte

Young Minds barnehage

I Winnie Madikizela-Mandela kommune finner vi barnehagen «young minds» (unge sinn), med sine 27 barn, og to frivillige voksne. Impande Norges daglige leder og styreleder var på besøk til denne barnehagen i mars 2024, og fikk oppleve barn som synger en sang med sterk tekst – kanskje for sterk. Denne ser og hører du her, med tekst skrevet i samme post.

Dagens status

Barnehagen er idag drevet fra et bølgeblikkskur, med hull i både vegger og tak, som slipper både regn og vind inn til de små kroppene og unge sinnene der inne. Toalettet deres er et såkalt «pit toilet», som i prinsippet er et overbygd hull i bakken. De to frivillige gjør så godt de kan, med den éne ressursen de har; LEGOklosser. Totalt kan de på en god måned få inn 500 kroner fra foreldre, for å holde barna med mat og utstyr. Vann henter de fra kommunale rør, og når det ikke er vann i dem, bærer de frivillige med seg vann hjemmefra.

 

Behovet

Young minds trenger det meste vi har å tilby;

Bygg á NOK 193.500

Regnsamlende vanntank og toaletter á NOK 28.140

Gjerde rundt tomten, og port á NOK 21.100

Pedagogiske ressurser á NOK 23.450

 

For  NOK 266.190 kan vi sammen skaffe disse barna et verdig sted, tilrettelagt for lek og læring, sunnhet og trygghet. De trenger at du hjelper for at vi skal nå dette målet.

 

Gi din gave til VIPPS 28 865, eller overfør til bankkonto 1503 08 37 700, og merk gjerne med «Young Minds»