Er du klar til å ta en utfordring?

Du, ditt nettverk eller din arbeidsplass kan være med å redde liv!

96 % av midlene når fram til grasrota i alt Impande-arbeid!

1. De nesten 50 barna i Khaleni trenger din hjelp

Lokalisert i Winnie-Madikizela Mandela district, finner vi Khaleni barnehage, med 47 registrerte barn og to voksne som arbeider der på frivillig basis. I likhet med så mange andre ikke-registrerte barnehager vi identifiserer er og Khaleni et skur av bølgeblikk. De var heldige som ikke mistet skuret sitt i den voldsomme flommen i april, men ser nå tydeligere enn noensinne et behov for et solid bygg. De har tidligere fått en vanntank av Impande som har gjort dem nokså selvforsynte på vann, da tanken samler regnvann. Toaletter derimot, mangler de, og barna gjør foreløpig fra seg i et hull i bakken utenfor.

Fordi denne barnehagen foreløpig ikke får noe støtte fra utdanningsdepartementet, mottar de månedlige midler fra Impande til mat for barna. De voksne har allerede deltatt på flere kurs i regi av Impande, og er svært motiverte for å få ressurser og utstyr til å ta kunnskapen skikkelig i bruk!

Det de trenger:

  1. Standard barnehagebygg med to avdelinger, et kjøkken og kontor      138.000 NOK
  2. To toaletter                                                                                               17.000 NOK
  3. Inngjerding og port                                                                                   11.100  NOK
  4. Fullt utstyrt lekeplass                                                                                36.000 NOK
  5. Kurs og pedagogikk-opplæring for de voksne                                        108.000 NOK

For den nette sum av 310.100 kroner vil både nåværende barn og kommende barn i Khaleni barnehage ha gode ressurser for videre kognitiv og motorisk utvikling. En gave for livet!

2. Vann/Sanitær, lekeplass og utdanning ved Khanyisani

Khanyisani profile

Khanyisani kindergarten

Khanyisani barnehage har vært i drift i 27 år, og har nå 42 barn fordelt på to frivillige voksne. Behovet for skikkelig infrastruktur var tydelig, da barnehagen nå opererer ut fra et rustent bølgeblikkskur. Nå var vi så heldige at Sparebank1 SMN har sponset med NOK 100.000, og sammen med midler fra våre faste givere er derfor nytt bygg på vei opp. Men de trenger en del annet.

Frem til idag har de ikke mottatt noen støtte fra staten, men får månedlig støtte fra Impande for å kjøpe mat til barna. De voksne har begge deltatt på kurs med Impande, senest supplert med LEGO-kurs.

Behovene til Khanyisani er mange, og kan fordeles slik:

  1. Standard vann og sanitærpakke (vanntank og toaletter).                         24.000 NOK
  2. Inngjerding og port                                                                                            11.100  NOK
  3. Fullt utstyrt lekeplass                                                                                        36.000 NOK
  4. Kurs og pedagogikk-opplæring for de voksne                                            108.000 NOK

I sum vil dette prosjektet ende på 179.100 kroner – så vil de være godt hjulpet så lenge barnehagen eksisterer!

3. Lekeplass for barna ved Douglas barnehage

Nord i Eastern Cape ligger Douglas barnehage, hvor 42 barn stiller opp daglig. Skuret et ille tilredt, men takket være gave fra Propell AS, vil et nytt bygg komme opp i løpet av 2022. Området rundt trenger derimot også en oppgradering, og barnas motoriske utvikling ville ha veldig godt av lekeapparater. Klatrestativ, husker, dumper, hytte og mye mer vil komme på plass her om vi får inn de nødvendige NOK 36.000. Øremerk gjerne gaven om du ønsker å gi lekeplass til Douglas.

Hele prosjektet koster NOK 36.000

4. Ethembeni barnehage er klar for en skikkelig lekeplass!

I mars 2022 kom vi igang med bygging av en helt ny barnehage for Ethembeni, som frem til nå har operert ut fra en garasje de har fått låne. På nabojordet står nå grunnmur og vegger klar, tak og, dører og vindu er på vei. Utenfor er det jord, steiner, gress og noe amadumbe, en grønnsak som kan minne om jordskokk. Men ingen lekeapparater. Skulle ikke de 54 barna her få en verdig lekeplass?

Hele prosjektet koster NOK 36.000

5. Barna i Inkanyezi trenger lekeplass!

40 barn trenger et sted å boltre seg på ute. Det vil si, de har allerede et sted, men mangler utstyr. For at barn skal utvikle sine motoriske evner, trenger de noe å bryne seg på. Klatring, hopping, balansering og mere til. Alt dette ønsker vi å gi dem!

Hele prosjektet koster NOK 36.000

Jeg vil bidra!